Silat - The science of fighting


Træn Pentjak Silat


- For at lærer selvforsvar

- For at have en hobby

- For at bevæge dig og lærer din krop at kende

- For at træne en strategisk kampkunst

- For at arbejde med den mentale del af kampen
- For at forbedrer dine posturale vaner

- For at få mere mentalt ro og overskud


Uanset hvad din motivation er for at ville træne, tilbyder jeg undervisning i et venligt og imødekommende træningsmiljø.


Hvad er Pencak/Pentjak Silat

Indonesien er et kæmpe ørige som består af over 13.000 øer og hvor Silat er tæt forbundet til de forskellige kulturer der har hersket i regionen, Silat er kun én af de fællesbetegnelser der eksisterer for langt over 200 meget forskellige stilarter.


Derudover deles Silat stilarter kulturelt op i tre forskellige kategorier med hver deres formål.

  • Bela Diri Silat. - Silat skabt specifikt til Selvforsvar.

  • Seni Silat - Silat skabt udelukkende til opvisning og med fokus på den kunstneriske udførrelse. Den bruges ved brylluper, helligdage og andre festlige lejligheder.

  • Oleg Raga Silat - Sports Silat. Siden slutningen af 1960'erne har der været gjort en stor indsats for at sportificere og ensrette Silat. Således at den blev mere mainstream og dermed også kunne trænes af børn. Denne simplificering har medført at nuancer er forsvundet og pensum, samt at viden i den del af Silat verdenen er væsentligt skrumpet ind.


I sidste ende er det vigtigt at huske på at Silat er en fællesbetegnelse og der kan være stor forskel på kvaliteten i de forskellige skoler.

Jeet Kune Do eller SilatDa Bruce Lee i sin tid kritiserede Yip Man's Hong Kong Wing Chun, for ikke at være effektiv nok, begyndte Bruce Lee's vej mod JKD for alvor tog fat. Essensen af  den JKD vi kender i dag, med at blande stilarter, er baseret på Dan Inosanto's fortolkning.


Opgøret med mainstream JKD
JKD handler om at skulle optimerer sin træning og at den dermed skal være så effektiv som muligt. Men der var særlig to elementer i min JKD træning der var dybt kritisable og som ingen andre JKD instruktører åbenbart har indsigt nok til at takle, eller kunne overskue konsekvenserne af. Dette skyldes at langt de fleste bare vælger en Copy/Paste indfaldsvinkel.


  • Brugen af et gulvkampsystem beregnet til 1 mod 1 sportskamp
  • Blanding af systemer med modstridende principper


Gør det bedste du kan. Når du er blevet klogere, så gør det endnu bedre

Disse to ting kunne jeg selvfølgelig i længden ikke gå på kompromis med i min træning. Derfor faldt valget i sidste instans helt naturligt på Silat som modsat JKD, tilmed ikke har flere forskellige divergerende kamp- og power principper. Samtidig indeholder min Silat en række ting relateret til kamp som JKD burde dække, men som JKD slet ikke har med i sit pensum.

Liberate yourself from the classical mess of JKD
Bruce Lee plejede at sige at JKD var som en båd. Når man havde krydset vandet skulle man ikke slæbe videre på den. På en måde kan man sige at det er hvad jeg har gjort ved at trancendere både teknikkerne og navnet. Jeg har gjort min undervisning så effektiv som muligt ved at smide det væk der ikke fungerede.Den Silat jeg har lært er målt på mange forskellige parametre, simpelthen den mest optimale træning jeg kan tilbyde mine elever.