Pukulan Pentjak Silat


  • Praktisk selvforsvar
  • Kompakt men med stor bevægelsesfrihed
  • Styrker balance, koordination og reflekser
  • Forbedrede posturale vaner
  • Reducerer mentalt og fysisk stress
  • Øget fokus og koncentrationsevne
  • Mere indre ro og selvtillid.
Min vej til Silat

Jeg hedder Andreas og jeg har trænet forskelligt kampkunst siden mine teenage år og Silat siden 1993. 

De tidlige år
Jeg fik min første introduktion til Silat i 1993, hvor jeg hen over sommeren fik privat lektioner i en blanding af Tjimande og Tjikalong. Siden da har kernen i min personlige træning altid været Silat. De næste mange år fortsatte jeg min træning med inspiration fra Maphilindo Silat, som er Silat delen af JKD Concepts hvor jeg har graden Full Instructor. Her forsøgte jeg at tage det bedste fra forskellige Malaysiske, Filippinske og Indonesiske systemer og blande det sammen, samt at træne så realistisk som muligt.

Fra 1997 begyndte jeg så småt at åbne op og dele ud af min viden, for at skabe opmærksomhed omkring Silat. Jeg gjore det ved at undervise små workshops, samt med mellemrum at give privat lektioner til dem de af mine Jeet Kune Do elever der  var interesseret i det.


Redefintion af at træne realistisk
Omkring år 2005/2006 bad en af mine venner mig om at afholde et Silat seminar i sin Karateskole. Han lagde vægt på at han ikke ønskede at prøve den mere moderne Chop Suey tilgang til Silat, som Maphilindo benyttede sig af og som jeg havde haft i mange år. Han øsnkede derimod at opleve træning i traditionel Bela Diri Silat.

Under seminaret hvor jeg for første gang i flere år arbejdede med den mere traditionelle del af min Silat, oplevede jeg en træningsmæssig åbenbaring. Den gjorde mig bevidst om at den moderne defenition på at træne realistisk, som blandt andet JKD, Krav Maga osv. benytter sig af, langt fra var optimal. Der var i den traditionelle del af min Silat som jeg bevidst havde tilsidesat i flere år, træningsmetoder der i længden var mere effektive og hensigtsmæssige når det blandt andet kom til at bryde ens komfortzone.


Nye veje og ny viden
Jeg begyndte derefter at lede efter en instruktør, som kunne hjælpe mig til at få en dybere forståelse for Silat, som modsætning til den meget overfladiske JKD indfaldsvinkel hvor man kun tager et par teknikker fra flere forskellige systemer. Hvor man derfor kun lige kradser i overfladen af en stil og dermed faktisk går glip af 98% af den egentlige viden stilen indeholder. Fordi man så med det samme springer videre til noget andet. Samtidig er Silat ikke baseret på "teknikker" Så bare at tage et par teknikker, er totalt at have misforstået hvad Silat egentlig går ud på.  Man kan aldrig få en forståelse for hvad Silat er og hvilke muligheder den byder på, ved bare at træne på denne overfladiske JKD måde. 


Som man siger: "When the student is ready the teacher will appear" Det lykkedes mig endelig at finde en traditionel Silat instruktør, hvor jeg så i 2010 påbegyndte min træning i England. 


Ud over mine rejser til England, har jeg siden 2010 også været i Indonesien, Thailand, Spanien, Hawaii og Californien for at træne Silat.