Silat

Filipino Kali Academy

København

Pencak Silat


Silat er en omfattende Indonesisk kampkunst der dækker både stående kamp, nedtagninger, kamp på jorden samt mod flere modstandere. Jeg underviser flere, meget forskellige Silat systemer, dog alle med selvforsvar som målsætning.


  • Dynamisk og effektiv kampkunst
  • Fokus på kernestyrke
  • Holistisk træning
  • Metoder til at udvide din komfortzone


SFA update Marts 2019


Så er jeg lige vendt hjem fra en måneds Silat træning i Asien. Blandt andet en vellykket træningstur til Sumatra sammen med Steven Benitez samt en masse andre elever og instruktører fra Satria Fighting Arts, hvor vi fik trænet Silek Tuo og Harimau, samt besøgt Stevens gamle instruktør Pak Russli i Bukittinggi.

Efter 9 år med Satra Fighting Arts, vil jeg begive mig ud på en personlig rejse, der de næste par år bringer mig væk fra SFA. Jeg har nogle personlige mål og opgaver jeg skal nå med min Silat  Jeg vil i den periode stadig træne og udvikle min Silat men ikke undevise i SFA. Jeg vil stadig være i kontakt med Steven, lige som at jeg nok årligt vil deltage i en af de større SFA Camps for at få feedback på min udvikling.

Pencak Silat


Kucing Silat


Kucing [Gu-Djing] Er et Silat system der er god til nybegyndere i alle aldre. Kucing er en meget gammel kampkunst der oprindeligt stammer fra Siam, hvor den ikke eksisterer længere. 

Kucing består af to faser, en enkel og en kompleks. Den primære og enkle, er et opretsående system med spark, slag, nedtagninger, samt mange andre ting relateret til selvforsvar. Fase 2 er den sekondære og komplekse, der omhandler kamp på jorden, hvordan man kommer op igen hvis man vælter eller bliver taget ned, samt rulle og fald teknikker for at lære at have et positivt forhold til jorden og bruge den som en allieret i kampen. Anden del indeholder også de forskellige Kucing træningsmetoder, til blandt andet at opbygge kerne styrke, behændighed og åndedrætskontrol, hvilket er essentielt for at kunne klare sig i en kamp. De to fasers forskellighed og deres indflydelse på hinanden er nøglen til at forstå Kucing systemets filosofi i kamp.

Med Kucing kommer du i form og bliver stærkere, mere smidig og behændig. Vi arbejder mere med kernestyrke end egentlig muskelstyrke. Du lære at beherske kroppen, samtidig med at du træner med henblik på at kunne forsvare dig selv, hvis det skulle blive nødvendigt.


Pukulan Pentjak Silat Serak


Serak er uden tvivl det mest komplekse system der eksisterer. Primært et opretstående nærkamp system hvor man ikke bruger kraft mod kraft til at overvinde modstanderen.