Om

Filipino Kali Academy


København

Filippinsk Kampkunst

 

Buwaya Kali


 

Buwaya Kali er et effektivt nærkamp system baseret på den oprindelige Syd Filippinske kampkunst, hvor vi primært fokuserer på den ubevæbnede selvforsvardel.

Kinesisk Boksning

 

Wing Chun Kung Fu


 

Wing Chun er udviklet med henblik på at have simplere og mere direkte bevægelser samt en ubesværet kraft der ikke er afhængig af ens størrelse.

Indonesisk Kampkunst

 

Pencak Silat


 

Silat er en omfattende og effektiv kampkunst der ikke alene dækker alle kampafstande men også alle aspekter af kampen og mennesket i den. Der lægges stor vægt på at udvikle kernestyrke.

Jeet Kune Do and The Filipino Martial Arts

 

Konceptet med at blande  Jeet Kune Do / Kali blev udviklet Af Dan Inosanto i 1970'erne. Jeg åbnede den første Jeet Kune Do klub i Danmark i  midten af 1990'erne og jeg var den første dansker der opnåede titlen Full Instructor i Jeet Kune Do / Filipino Martial Arts, hvilket skete gennem Progressive Fighting Systems i USA.

 

JKD er en metode til at analysere kamp på, der blev udviklet i en periode hvor både de klassiske- og sports stilarterne der var tilgængelige for den almene befolkning, havde mistet ders oprindelige betydning og effektivitet og var blevet til fragmenterede og urealististiske metoder. Der hvor JKD var banebrydende i sin tankegang, var i den komplette analyse af hvad en kamp indeholder, samt i træningsmetoderne til at effektivisere processen.

 

Filipino Kali Academy 

 

Filipino Kali Academy er ikke en forening, men en lille privat "Backyard" klub der har eksisteret i næsten 30 år og hvor der bliver lagt stor vægt på det sociale aspekt. Der bliver undervist mindre grupper, makkerpar og enkeltpersoner.

 

Jeg underviser separat i Kali, Pencak Silat og Wing Chun. Hvis du ønsker krydstræning imellem dem er det Jeet Kune Do du leder efter.

 

I dag underviser jeg kun elementer fra JKD til nybegynderere, der endnu ikke har fundet deres vej i kampkunsten eller til klienter der har specielle, her og nu behov, som feks Vagter og Dørmænd.

 

Filipino Kali Acadeny er i virkeligheden en proces og afspejler også min egen træning og udvikling i kampkunsten. Som årene er gået er behovet tilsvarende vokset for at gå i dybden og lære mere om de stilarter jeg berørte i JKD træningen. Hvilket mere eller mindre har overflødiggjort JKD for mig, efterhånden som jeg specialiserede mig og min viden voksede i de pågældende stilarter. 

 

Jeg har trænet kampkunst i 40 år nu og træningen er for mig ikke en hobby, men en livsstil. Læringsmæssigt er jeg ikke gået i stå, jeg har stadig flere instruktører rundt om i verden som jeg besøger jævnligt og træner hos. Der er intet bedre end følelsen af at være nybegynder og kunne lære noget nyt og anderledes. Noget der måske oven i købet ligefrem udfordrer nogle af de ting man har lært i forvejen. Filosofien om altid at have et "Beginners Mind" er en del af den indstilling jeg prøver at give vidrere til mine elever.