Om

Filipino Kali Academy

København

Om Instruktøren


Andreas


Jeg har trænet kampkunst i over 40 år og undervist i næsten 3o år. Træningen er en livsstil for mig og for at sikre at jeg kontinuerligt udvikler mig, har jeg derfor stadig instruktører rund om i verden som jeg regelmæssigt træner hos og lære nyt fra.

Om Klubben


Det sociale aspekt


Filipino Kali Academy er ikke en forening, men en lille privat "Backyard" klub der har eksisteret i næsten 30 år og hvor der bliver lagt stor vægt på det sociale aspekt.

De systemer jeg underviser betegnes som gamle familie systermer. Derfor vægter personlige relationer og indstillingen til træningen højere end  medlemsantallet.

Om undervisningen


Privat træning 


Det osmotiske miljø er naturligt for mennesket, det er måden vi lære på lige fra vi er børn. 

Jeg har selv  igennem alle årene taget privatlektioner i næsten alle de stilarter jeg har trænet i. Siden jeg tog den første privatlektion i begynnelsen af 1980'erne, har jeg følt at denne intensive og personlige måde at træne på giver de bedste resultater. Derfor giver jeg det også videre på samme måde som jeg selv har lært det.


Om lokation


Udendørs træning


For at lære at bevæge sig korrekt er træningen ifølge traditionen hovedsagelig udendørs i realistiske omgivelser, da det uden undtagelse altid er omgivelserne der bestemmer hvilke teknikker det er muligt at udføre i en selforsvars situation. Derfor er træning i naturen et pensumkrav, på lige fod med knæ, albuer, armlåse og alle de andre ting vi laver.

Udendørs træning er også en betydelig sjovere og mere levende / dynamisk måde at træne på, end den man kan opnå indendørs, netop fordi omgivelserne indrages i træningen og gør den mere udfordrende.

Om traditionel træning


"Empty your cup, be water"


Traditionel træning handler om at dedikerer sig selv til træningen, uden at søge at opnå noget specifikt, uden at have et mål andet end selve træningen og at gennemføre den enkelte lektion. At være en del af en tradition handler ikke om at du bare kan gøre hvad du selv vil, du kan ikke bare vælge og vrage som det passer dig. 

Du er nødt til at lære på den rigtige måde. Der er en vej, et pensum og en progression. For at gennemføre er du nødt til at følge én der har gået den samme tur før dig. Hvis du gør dét er der ingen grænser for hvor langt du kan gå og hvor meget du kan lære.


Hvad skal jeg vælge at træne?

Alle de stilarter jeg underviser undervises separat, der er ingen krydstræning imellem dem, da meningen med Filipino Kali Academy er at få mere viden. Man får ikke mere viden ved at sprede sig ud over 3-5 forskellige emner, men derimod ved at gå i dybden med et enkelt. Træning i kampkunst er ikke anderledes end at tage en hvilken som helst anden uddannelse eller dét at skulle lære sprog.

Mit primære fokus ligger på Sydøst Asiatisk Kampkunst. Kali fra det Sydlige Filippinerne og Silat  fra Indonesien, dog er det også muligt at træne Kinesisk Chi Kung.


Filippinsk Kali

 • Buwaya Kali fokuserer atypisk for FMA, næsten udelukkende på den ubevæbnede del at den gamle syd Filippinske kampkunst og hvis du primært ønsker at arbejde med en opretstående stilart, er Kali lige noget for dig. Baseret på en naturlig bevægelse, flow samt timing, rytme og sensitivitet, der er kvaliteter i kampen der kontinuerligt kan forbedres selv på den anden side af pensionsalderen. Buwaya Kali er et intelligent system med simple og kompakte bevægelser. Det geometriske krav til den anatomiske bevægelse, det høje koordinations niveau og den ambidekstrale træning gør ikke alene at samarbejdet mellem højre og venstre hjernehalvdel  kraftigt øges, men også at områder af hjernen der normalt ligger i dvale vækkes. Dette gør det så muligt at arbejde med sider af sig selv der normalt ikke udfordres ved træning i anden kampkunst, så Buwaya Kali er også for dem der vil lidt mere med dem selv end bare lære selvforsvar.


Indonesisk Silat

 • Silat er en meget omfattende Indonesisk kampkunst der dækker alle kampafstande. Både stående kamp med slag, spark og armlåse, nedtagninger, kamp på jorden samt mod flere modstandere. Den er for dig der kan lide at være fysisk aktiv og styrketræne, eller som gerne vil i form samtidig med at du lære selvforsvar. Vi arbejder med kroppen som redskab i meget udfordrende lave positioner på jorden som giver dig den kernestyrke du skal bruge for at få mere kraft i dine teknikker i de opretstående positioner. Jeet Kune Do 

  • Kunne du tænke dig at træne JKD med en mere integreret indfaldsvinkel?

   Hand trapping og sensitivitet - uden at skulle træne Wing Chun.
   Nedtagninger og kast - uden at skulle træne MMA. eller brydning.
   Clinch, knæ og albuer - uden at skulle træne Thai Boksning.
   Kamp på jorden - uden at skulle træne BJJ.
   Stok og kniv forsvar - uden at skulle træne FMA.

   Hvorfor gøre som alle andre, når det nu drejer sig om at kunne udtrykke sig selv individuelt?


© All Rights Reserved.