Kali

Filipino Kali Academy


København

Buwaya Kali


 

Buwaya Kali er et effektivt nærkamp system, hvor hovedvægten af træningen fokuserer på den ubevæbnede del af den gamle Syd Filippinske kampkunst, der eksisterede før den Spanske besættelse i 1521.

 

  • Enkle og direkte bevægelser
  • Kilat "Blitz" angreb med spark og slag
  • Geometriske bevægelsesmønstre
  • Imødekommende og venligt trænings miljø

 

Buwaya Kali

 

Traditionelt set undervises våben træning først i Kali, da alle stammefolk på Filippinerne tidligere var bevæbnede. Senere når udøveren havde en god forståelse for teknikker og principper med sværd, machete, kniv og stok blev den ubevæbnede del undervist.

 

 Da det danske samfund er meget anderledes end det filippinske, og vi som udgangspunkt ikke længere bærer våben, har jeg for mange år siden valgt at bytte om på progressionen, således at den ubevæbnede del undervises først. Hovedparten af træningen, ca 80% af Buwaya Kali, er ubevæbnet hvor stok og kniv så undervises supplerende for at give eleven en forståelse for det komplete koncept.


Dette gør at det så er nemmere for nye elever at relaterer til træningen, da scenarierne så allerede for nybegyndere, matcher de omstændigheder de kan blive udsat for i en selvforsvars situation.

Awards & Recognitions
April 14, 2017


Spartan Sprint - 1st Place


15 KM - 20 Obstacles, Sweden


June 16, 2016


Warrior Dash - 2nd Place


15 KM - 20 Obstacles, USA


Highlights
March 10, 2018

Tougher Mudder Arizona


Distance - 10 Miles          Time: 01:21:44


January 21, 2018

Spartan Sprint


Distance - 15 km 20 Obstacles          Time: 01:21:44


Filippinsk Kali

 

Kali er en meget gammel Filippinsk kamp og krigskunst som allarede eksisterede inden den spanske besættelse begyndte i 1521. Det er værd at bemærke at Kali ikke er det samme som Arnis og Escrima. Selv om alle tre hører til under begrebet FMA, har Arnis og Escrima modsat Kali sine rødder i Spansk fægtning. Hvad angår den ubevæbnede del, har mange Arnis og Escrima stilarter gennem de sidste 70-80 år lånt teknikker  fra Karate, Judo og Jiu Jitsu. Hvor Kali derimod er en del af den oprindelige Filippinske kampkunst og har sit eget ubevæbnede system der ligger meget lang fra disse Japanske skoler. Ikke bare mht. teknik, men også i formål, udførelse og indstilling til resultat.

 

Buwaya Kali

 

Buwaya Kali er et super fedt system at træne. Meget effektivt, enkelt, direkte og kompakt. Samtidigt meget anderledes, sjovt og udfordrende fordi kroppen skal lære matematik samt timing, rytme og koordination på et niveau hvor hjernen normalt ikke udfordres. Som typisk for Sydøst Asiatisk kamp og krigskunst, foregår træningen gennem kamp lege, hvor intensiteten gradvis øges i øvelser og øvelses serier frem mod frikamp. Derfor foregår træning i Buwaya Kali altid i en meget venlig, åben, underholdende og ego fri atmosfære.

 

 Et af Buwaya Kalis hoved principper er at lære eleven, helt fra nybegynder stadiet, spontan handling og evnen til at tilpasse sig skiftende situationer gennem flow, i stedet for at fastlåse sig med brugen af specifikke teknikker.

 

Buwaya Kali er et nærkamp system og man er så tæt på modstanderen at ens øjne ikke kan nå at opfatte alle bevægelser. Derfor foregår en stor del af træningen med at lære sensitivitets øvelser. Buwaya Kali har nogle af de mest avancerede sensitivitets øvelser på markedet.

 

Hvor Kali i begynderfasen umiddelbart åbner sig op og giver centerlinien, har avanceret Kali fuld kontrol over centerlinien og kan dominere den. Fordelen ved Kali er for den erfarne Kalista, muligheden for enten at give eller tage centerlinien, og selv når man vælger at give den, så kan man på grund af Kalis avancerede geometriske bevægelsesmønstre faktisk stadig kontrollere den.

 

 Kali hører til i gruppen med stilarter som Wing Chun og American Kenpo der har meget hurtige håndteknikker. Men modsat de to andre nævnte stilarter, gør Buwaya Kalis unikke bevægelses struktur så at vi også har meget hurtige kombinations spark, vel at mærke som kan udføres samtidig med vores håndteknikker. Alle Kalis spark er lave, de er derfor ikke afhængige af smidighed og kan udføres af alle uanset alder. FMA generelt er kendt for en så naturlig bevægelse at udøverne først peaker efter at de er nået pensionsalderen. Så det er aldrig for sent at starte til Kali.